petak, 29. siječnja 2016.

KIFLICE



Sastojci
200 ml. mlake vode
200 ml. ulja
200 ml. mlakog mleka
2 zlicice sol
1 zlicica secera
oko 1 kg. brasna
1 kockcica svezeg kvasca
jos:
1 kom. jaje
po ukusu susam

Priprema

  1. 1.
    U malku vodu,stavite kvasac,secera i zlicicu brasna.Promesajte te ostavite sa strane da se kvasac aktivira.
  2. 2.
    Za to vreme,u posudu u kojoj cete mesiti,prosijte brasno.Dodajte sol te sve lepo promesajte.Dodajte ulje,nadosli kvasac te dodajte mleko i zamesiti glatko i mazno testo koje se nelepi za ruke. 
  3. 3.
    Povrsinu testa premazati sa uljem,te pokriti testo cistom kuhinjskom krpom i ostavite da testo narasta dok udupla svoj volumen.
4.
Kada je testo naraslo,kidajte testo kao veci orah.Sad svaku lopticu na blago pobrasnjeni stol,sa valjkom istanjiti ga.Potom sa jedne strane pri samom kraju testa,sa nozom zarezite na 2-3 mesta,ali ne do kraja..

5.
Potom zarolajte kiflicu te redzajte u podmazani pleh na blago rastojanje.Kada ste zavrsili sa svim testom,ukljucite pecnicu na 200 stepeni neka se zagreva (na ovaj nacin kiflice jos malo narastaju te dobijaju naknadnu mekocu).
  1. 6.
    Kada se pecnica zagrejala,premazati kiflice sa umucenim jajetom.Po zelji mozete narositi susama ili sto vam je volja.Stavite peci u dobro zagrejanoj pecnici i pecite dok blago porumene na povrsinu.
  2. 7.
    Gotove kiflice,ostavite neka se prohlade,potom posluzite..

    Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar