četvrtak, 28. siječnja 2016.

kremasti rizoto



Sastojci  4 osobe
2 kom crvenog luka (naribanog)
2 čena češnjaka (naribanog)
2 kom korijena peršina (naribanog)
1l +250 ml(po potrebi) povrtnog temeljca
2 šalice riže
200 gr svježeg, sitno nasjeckanog pršuta
400 gr sira mascarpone
2-3 žličice dalmatinskih ili mediteranskih začina
vegeta ili sol (po potrebi)
80 gr maslaca
15 kom cherry rajčica + šaka zelene salate

Priprema

  1. 1.
    Na maslacu popržite naribani luk, češnjak, korijen peršina i pancetu. Kada fino omekša dodajte povrni temeljac i dvije šalice riže (šalica od 2 dcl), kuhajte na srednjoj vatri oko 20-ak minuta.
    NAPOMENA: Uvijek skuham malo više povrtnog temeljca, pa dodajem u slučaju ako tekućine zafali.

    Kada riža bude fino skuhana, dodajte začine po vašem ukusu (sol/vegetu i mediteransku miješavinu suhih začina), maslac, sir i sve fino promiješajte i kuhajte par minuta, zatim maknite sa štednjaka, probajte da li vam je dovoljno slan, po potrebi dodajte začine, ako vam je ukus po volji dodajte cherry rajčice i sitno nasjeckanu zelenu salatu.
  2. 2.
    Rižoto poslužite kao toplo predjelo ili glavno jelo uz kvalitetno, ohlađeno bijelo vino i naribani parmezan.

Nema komentara:

Objavi komentar