Sastojci
potrebno je
500 g tankih kora za pite
5oo g sitnog sira
3 kom jaja
1 dl kisele pavlake
1 dl mlijeka
3 kašike ulja
100 g putera
1 dl neutralne pavlake
po potrebi so susam
Priprema
- 1.Izmiješati sir, jaja, mlijeko, kiselu pavlaku i ulje. Puter otopiti pa izmiješati sa neutralnom pavlakom.
- 2.U pleh 25 x 35 cm prekriven papirom za pečenje staviti jednu koru.
- Drugu koru koja je veća (moje su 35 x 35 cm) zgužvati na veličinu pleha i poprskati smjesom od putera
Treću koru zgužvati i premazati smjesom od sira.
Ponavljati postupak, svaka se kora izgužva, jedna se premazuje smjesom od putera, druga smjesom od sira.
Ponavljati postupak, svaka se kora izgužva, jedna se premazuje smjesom od putera, druga smjesom od sira.
Zadnju koru premazati bilo kojom smjesom, šta ostane i posuti susamom. Peći na 200 C da fino porumeni.
izvor : coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar