Sastojci
500g brasna
prstohvat soli
1 kockica svjezeg kvasca ( 40g )
50g secera
60g maslaca
6 zutanjaka
50ml ruma
200-250ml mlijeka
ribana korica limuna i naranče
PRIPREMA
- U mlijeku rastopiti maslac , pa dodati secer i kvasac i pustiti da nadodje..U brasno staviti sol, i sve ostale sastojke pa i kvasac,Umijesiti glatko tijesto koje se odvaja od stijenki posude.Pokriti krpom i ostaviti na toplom dok se ne udvostruči obujam.
- 3.Tijesto razvaljati na pobrasnjenoj podlozi na debljinu oko 2 cm i izrezivati krafne. Ponovno pokriti i pustiti da se ponovno dignu.
- 4.Na ugrijanom ulju prziti krafne prvo sa gornje strane i to sa poklopcem, oko pola minute. Maknuti poklopac, okrenuti i prziti i sa druge strane do zeljene boje.
- 5.Staviti ih na papirnati ubrus da se ocijede, poseceriti i puniti po zelji- nama je bazgolada zakon.Dobar vam tek!
Nema komentara:
Objavi komentar