srijeda, 27. siječnja 2016.

Krofne


Sastojci
500g brasna
prstohvat soli
1 kockica svjezeg kvasca ( 40g )
50g secera
60g maslaca
6 zutanjaka
50ml ruma
200-250ml mlijeka
ribana korica limuna i naranče


PRIPREMA

  1. U mlijeku rastopiti maslac , pa dodati secer i kvasac i pustiti da nadodje..
    U brasno staviti sol, i sve ostale sastojke pa i kvasac, 
    Umijesiti glatko tijesto koje se odvaja od stijenki posude. 
    Pokriti krpom i ostaviti na toplom dok se ne udvostruči obujam. 
  2. 3.
    Tijesto razvaljati na pobrasnjenoj podlozi na debljinu oko 2 cm i izrezivati krafne. Ponovno pokriti i pustiti da se ponovno dignu. 
  3. 4.
    Na ugrijanom ulju prziti krafne prvo sa gornje strane i to sa poklopcem, oko pola minute. Maknuti poklopac, okrenuti i prziti i sa druge strane do zeljene boje. 

  4. 5.
    Staviti ih na papirnati ubrus da se ocijede, poseceriti i puniti po zelji- nama je bazgolada zakon.
    Dobar vam tek! 
Izvor coolinarica.com

Nema komentara:

Objavi komentar