utorak, 26. siječnja 2016.

kokos torta


Sastojci

  6 osoba



























Priprema

  1. 1.
    od 1l mlijeka odvojiti 1dl i dodati želatinu te ostaviti 10 minuta da nabubri. Pomiješati puding i gustin te razmutiti u malo mlijeka. 
    Ostatak mlijeka zakuhati sa šećerom i kokosom, kad zakuha dodati gustin i puding i miješati dok se ne zgusne, na kraju dodati rastopljenu želatinu. Kremu ostaviti da se ohladi.

  2. 2.
    Posebno ispeći 3 biskvita. Dakle za svaki biskvit izmutiti 2 bjelanjka sa, 3 žlice šećera, polagano dodati 1 źlica brašna 1 žlica gustina, 1 žlica kakaoa, malo praška za pecivo... treba podijeliti 1 prašak za 3 biskvita...na kraju umiješati 1 žlicu ulja i 1 žlicu mlijeka.
  3. 3.
    Kad se biskviti ohlade premazati ih sa ganache-om, koji se pravi tako da se čokolada otopi u tučenom vrhnju. sve dobro ohladiti.
  4. 4.
    Kad se krema ohladi lagano u nju umiješati izrađeno slatko tučeno vrhnje. Filovati tortu. Ukrasiti....


Nema komentara:

Objavi komentar