Sastojci
6 osoba- Krema
- 1l mlijeka
- 8 žlica šećera
- 1 puding od vanilije
- 60 g gustina
- 1 želatina
- 3 dl slatkog tučenog vrhnja
- 100 g kokosovog brašna
- Ganache
- 1,5 dl slatkog tučenog vrhnja
- 100 g čokolade za kuhanje
- Biskvit (sastojci za 3 biskvita tj 3 kore)
- 6 bjelanjaka
- 3 žlice brašna
- 3 žlice kakaoa
- 3 žlice gustina
- 9 žlica šećera
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice ulja
- 3 žlice mlijeka
Priprema
- 1.od 1l mlijeka odvojiti 1dl i dodati želatinu te ostaviti 10 minuta da nabubri. Pomiješati puding i gustin te razmutiti u malo mlijeka.Ostatak mlijeka zakuhati sa šećerom i kokosom, kad zakuha dodati gustin i puding i miješati dok se ne zgusne, na kraju dodati rastopljenu želatinu. Kremu ostaviti da se ohladi.
- 2.Posebno ispeći 3 biskvita. Dakle za svaki biskvit izmutiti 2 bjelanjka sa, 3 žlice šećera, polagano dodati 1 źlica brašna 1 žlica gustina, 1 žlica kakaoa, malo praška za pecivo... treba podijeliti 1 prašak za 3 biskvita...na kraju umiješati 1 žlicu ulja i 1 žlicu mlijeka.
- 3.Kad se biskviti ohlade premazati ih sa ganache-om, koji se pravi tako da se čokolada otopi u tučenom vrhnju. sve dobro ohladiti.
- 4.Kad se krema ohladi lagano u nju umiješati izrađeno slatko tučeno vrhnje. Filovati tortu. Ukrasiti....
Nema komentara:
Objavi komentar