Sastojci 2 osobe
4 krompira srednje veličine
300-350 grama šampinjona (jedno pakovanje)
1 veća glavica crvenog luka
250 ml vrhnja za kuhanje
so
ulje ili mast
Priprema
- 1.Krompir skuvati u ljusci.
- 2.Luk sitno isjeckati i prodinstati na ulju ili masti dok ne postane "staklast" pa onda dodati isjeckane šampinjone i dinstati 10tak minuta dok voda oz njih ne ispari.Posoliti po želji.
- 3.Prohlađen krompir oguliti i isjeći na ploške. Ja ga direktno slažem u tepsiju.Postupak je kao i za svaku musaku, red krompira, umjesto mesa staviti fil od šampinjona, pa ponovo red krompira.
- 4.Na kraju sve to zaliti vrhnjem za kuhanje, malo protresti da se vrhnje rasporedi u cijeloj tepsiji i staviti peći u prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni.Peći oko pola sata, dok krompir ne počne da rumeni.
- 5.I to je to! Uživajte. Prijatno!
izvor coolinarica.com
Nema komentara:
Objavi komentar