srijeda, 27. siječnja 2016.

musaka sa gljivama


Sastojci  2 osobe
4 krompira srednje veličine
300-350 grama šampinjona (jedno pakovanje)
1 veća glavica crvenog luka
250 ml vrhnja za kuhanje
so
ulje ili mast

Priprema

  1. 1.
    Krompir skuvati u ljusci.
  2. 2.
    Luk sitno isjeckati i prodinstati na ulju ili masti dok ne postane "staklast" pa onda dodati isjeckane šampinjone i dinstati 10tak minuta dok voda oz njih ne ispari. 
    Posoliti po želji.
  3. 3.
    Prohlađen krompir oguliti i isjeći na ploške. Ja ga direktno slažem u tepsiju.
    Postupak je kao i za svaku musaku, red krompira, umjesto mesa staviti fil od šampinjona, pa ponovo red krompira.
  4. 4.
    Na kraju sve to zaliti vrhnjem za kuhanje, malo protresti  da se vrhnje rasporedi u cijeloj tepsiji i staviti peći u prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni.
    Peći oko pola sata, dok krompir ne počne da rumeni.

  5. 5.
    I to je to! Uživajte. Prijatno!
izvor coolinarica.com

Nema komentara:

Objavi komentar